آیا تابش لیزر به بدن باعث سرطان می شود؟

شنیدن کلمات پرتو و یا تابش لیزر به بدن، ناخودآگاه ما را به یاد سرطان می اندازد، خیر چنین نیست به این دلیل که لیزر استفاده شده برای دستگاه های موهای زائد امواجی است که برای تابش غیر یونیزه استفاده می شود این امواج در پوست تولید گرما می کنند که منجر به غیرفعال شدن فولیکول مو و در نهایت مانع رشد مو می شود.
این انرژی تنها جذب لایه های سطحی پوست شده و به هیچ عنوان باعث جهش سلولی نمی شود. از طرفی دیگر عمق نفوذ در
رفع موهای زائدRemoving excess hairفقط تا ریشه مو می باشد که در دستگاه هایی که از تکنولوژی الکساندرایت استفاده می کنند این میزان به حداقل خود یعنی ۳ میلیمتر رسیده است. ضمنا اگر دستگاه های رفع موهای زائد حتی یک درصد خطر بیماری هایی مثل سرطان را تشدید می کردند (حتی یک مورد گزارش در دنیا) در اولین اقدام تولید آن توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده متوقف می شد.

مطالب مرتبط:معایب دستگاه لیزر الکساندرایتDisadvantages of the Alexander Laser Device

لیدوکائین و سرطان

تا این لحظه شواهد یا تحقیقاتی دال بر اینکهلیزرموهای بدنLaser Hair Removalموجب بروز سرطان می شود وجود ندارد.یکی از خطرات آماده سازی پوست بدن برای لیزر کردن همین بحث استفاده از لیدوکائین (Lidocaein) به منظور بی حسی موضعی و کاهش درد است. زمانی که حجم زیادی را از این ماده در پوست نواحی مختلف بدن بمالید این ماده از طریق جذب پوستی وارد عروق بدن شده و گردش خون را دچار اختلال جدی می کند.این مسئله در افراد کم سن و سال و لاغر که سطح بدنی کمی دارند بیشتر خطرزاست. در گذشته مواردی از مرگ در اثر بهره گیری غیراصولی از ژل یا کرم های بی حسی موضعی موسوم به لیدوکائین گزارش شده است که این مسئله نظارت بیشتر پزشکان یا پرستاران حین یا قبل از انجام لیزر پوست و رفع موهای زائد را می طلبد.
با این حال، متخصصان در حال حاضر از این مسئله نگرانند که زدودن مو با لیزر می تواند خطر سرطان را افزایش دهد. این مسئله به خاطر استنشاق دود ناشی از آن و ترکیب سوزش مو و مواد شیمیایی ای است که تولید می شود.

مطالب مرتبط:مضرات دستگاه لیزر دایودDisadvantages of Dyouid Laser Equipment

طی تحقیقی که در این زمینه صورت گرفت محققان دریافتند که این دود که شبیه بوی موی سوخته است حاوی موادی شیمیایی بوده که باعث ایجاد حساسیت و التهاب در مجاری هوایی شده و مسبب سرطان خواهد بود. محققان هشدار دادند در صورتی که فرد متخصص و مجرب این عمل را انجام ندهد، خطر سرطان به شکل چشمگیری افزایش خواهد یافت.
محققان در این زمینه، نمونه موی دو داوطلب را داخل ظرف های شیشه ای قرار داده و بعد در آن را محکم بستند و بعد لیزر به آنها تاباندند. بعد از ۳۰ ثانیه، توده ای ابری شکل از مواد شیمیای و موی سوخته ایجاد شد. آنها حدود ۳۷۷ ترکیب شیمیایی در این دود پیدا کردند که حاوی عوامل مسبب سرطان بود.
محققان معتقدند مویی که می سوزد نوعی عامل زیست آسیب محسوب شده و مستم دستگاه مکنده دود، تهویه مناسب و محافظت از سیستم تنفسی است.

بخوانید:بهتریندستگاه لیزر موهای زائدرابا توجه به رنگ پوستخود بشناسید!The Best Laser Hair Removal Device

آیا لیزر برای پرستاران و پزشکانی که زمان طولانی در معرض مواد شیمیایی قرار دارند خطر دارد؟

این اتفاق برای پرستاران و کادر پزشکی هم خطرناک است، در واقع برای افرادی که روزانه حدود ۸ ساعت کار می کنند و در معرض این مواد شیمیایی قرار دارند. با این حال هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه صورت نگرفته که نشان دهد تماس زیاد با این مواد شیمیایی دقیقا تا چه حد است. محققان بر این باورند که این روش تنها باید در مکان هایی انجام شود که به <<سیستم تهویه مناسب هوا و دستگاه های مکنده دود>> مجهز باشد.
البته باید گفت گزارش هایی مبنی بر افزایش فراگیر بیماری ریوی و یا سایر سرطان ها در بین تکنیسین ها یا متخصصان پزشکی ای که از این روش با لیزر استفاده می کنند یا افرادی که این عمل را در کلینیک پزشک متخصص با لیزر انجام می دهد و یا بیمارانی که به کرات از روش های لیزری برای زدودن مو استفاده می کنند اعلام نشده است.
قدرت نفوذ
لیزر بدنLaser bodyبه اندازه ای تنظیم شده است که به فولیکول ها و ریشه مو برسد و فقط آن ها را از بین ببرد .پس آسیبی به بدن نمی رساند.
حتی در افرادی باردار هم استفاده از لیزر منع نشده است و فقط بدلیل درد ناشی از لیزر می باشد که به افراد باردار توصیه نمی شود نه به دلیل مضر بودن اشعه لیزر.

مطالب مرتبط:مراقبت های بعد از لیزرLaser Aftercare

همانگونه که در بالا گفته شد اشعه هر لیزر توسط بافت هدف خودش جذب می شود که در لیزر موهای زائد که از لیزر الکساندرایت یا لیزر دیود ( vectus) استفاده می شود ، بافت هدف اختصاصی این لیزر ها ، رنگدانه موجود در ساقه های مو می باشد به طوری که اگر موها سفید باشند هم توسط دستگاه شناسایی نمی شوند زیرا موهای سفید فاقد رنگدانه هستند . بنابراین نمی توانند به بافت های دیگر و عمقی تر نفوذ کنند.

مطالب مرتبط:بهترین دستگاه لیزر موهای زائدکدام است؟The Best Laser Hair Removal Device

قدرت نفوذ لیزرهای مورد استفاده در رفع موهای زائد ، نیم تا ۱ سانتی متر است نمی تواند به بافت های عمقی موجود در ناحیه لیزر مانند تخمدان و غدد لنفاوی نفوذ کند و موجب سرطانزایی شود .پس می توان اطمینان داد که لیزر موهای زائد موجب ایجاد سرطان یا نازایی نمی شود.

مطالب مرتبط:لیزر موهای زائد مردانEliminating the hair of the men's body

مطالب مرتبط:دستگاه لیزر موهای زائدLaser Hair Removal Machine

fineface.ir

نتایج حاصل از تحقیقات در مورد سرطان زا بودن لیزر

لیزر ,موهای ,سرطان ,های ,استفاده ,دستگاه ,موهای زائد ,مطالب مرتبط ,می شود ,لیزر موهای ,استفاده می ,hair removal device

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

باشگاه مهندسی صنایع و مدیریت کـــــادح خانه هوشمند دانش ریاضی علی یوسفی دفاع مقدس فقط برای امروز 17 دی: بهبودی عرقیات 1 وبلاگ مظاهر سبزی مقاله جدید kamalirad